huhtik. 25, 2022
Ohjelmistorobotiikka on hyvinvointipalvelu
Mikael Vaija

Ohjelmistorobotiikan konkreettiset ja mitattavissa olevat hyödyt, kuten virheettömyys ja kustannustehokkuus, toimivat lähes poikkeuksetta ajureina panostaa automaatioon. Hyödyt työntekijöille jäävät kuitenkin usein varjoon. 

Ohjelmistorobotin tuottamia hyötyjä voidaan pitää selvinä: ajansäästö, virheettömyys, kustannustehokkuus, sairaslomavapaus, massakäsittelyjen tehostuminen, tehokkuuden kasvu, kokonaisvaltaisen laadun parantaminen, työtehtävien kulminaatioajoittumien tehokkaampi käsittely... Välittömiä hyötyjä voi listata miltei loputtomasti. 

Nämä konkreettiset ja mitattavissa olevat hyödyt toimivat toki lähes poikkeuksetta ajureina panostaa robotiikka-automaatioon. Niiden ohella ohjelmistorobotiikan hyödyt työntekijöille jäävät usein varjoon, vaikka juuri nämä henkilöstöhyödyt konkretisoituvat prosessien varsinaisille toteuttajille eli työntekijöille. 

Blogi jatkuu kuvan jälkeen. 

Ohjelmistorobotiikka eli rpa parantaa työyhteisön onnellisuutta.

Ohjelmistorobotiikka on hyvinvointipalvelu

Työhönsä positiivisesti suhtautuva työntekijä on suuri voimavara  

Ohjelmistorobotiikka on hyvinvointipalvelu, sillä se muokkaa ihmisten tekemistä työtehtävistä mielekkäämpiä ja järkevämpiä. Digikollegan suorittaessa puuduttavia ja kuormittavia rutiineja jää ihmiselle aikaa ajatella ja keskittyä tuottavampiin työtehtäviin.


Matalan lisäarvon rutiinitehtävistä eroon pääseminen on varmasti jokaiselle työntekijälle tervetullutta. Myös ylikuormittavien tehtävien työtaakan höllentäminen varmasti kelpaa. Samoin apukäsi työtehtävien kulminaatioajoittumien, kuten kvartaalinvaihteet, purkamiseen. 


Ohjelmistorobotti siis parantaa työtehtävien mielekkyyttä ja siten kasvattaa työntekijöiden sekä työyhteisön hyvinvointia ja onnellisuutta. Työhönsä positiivisesti suhtautuva työntekijä on suuri voimavara ja hyöty jo itsessään. Teknologiapelon lieventämiseksi on hyvä täsmentää: jokaisen työntekijän ei ole välttämätöntä ymmärtää miten robotti tarkalleen ottaen työtään teknisesti suorittaa. Toki on taas vähintäänkin hyödyllistä ymmärtää, minkälaisiin tehtäviin ohjelmistorobotti kykenee, jotta sille löydetään uusia rutiineja hoidettavaksi.

Kysy henkilöstöltä, mistä rutiineista he haluavat luopua  

Puute ohjelmistorobotiikkaymmärryksessä muodostuu haasteeksi hyvinvoinnin ja onnellisuuden kasvattamisessa. Ohjelmistorobotille soveltuvia tehtäviä ei osata tunnistaa. Me Rajobitillä mieluusti ratkaisemme tämän; kerromme tarkemmin ohjelmistorobotiikasta, mihin se soveltuu ja missä sitä hyödyntäen voidaan tuottaa kokonaisvaltaisesti suurinta lisäarvoa.


Ehkä askeleena kohti robotiikka-automaatiota voisi toimia henkilöstökyselyn toteuttaminen: mitä toistuvia ja säännönmukaisia rutiineja juuri sinä suoritat, joista haluat päästä eroon?


Lue lisää ohjelmistorobotiikasta täältä. Hyödynnä myös maksuton konsultaatio. Ota minuun yhteyttä tai varaa aika edustajallemme täältä.

 

Julkaistu: huhtik. 25, 2022 | Kategoria: RPA ja työhyvinvointi

Mikael Vaija

Mikael Vaija kertoo ohjelmistorobotiikan palveluista

Autan mielelläni yrityksiä ohjelmistorobotiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Maksuttomassa kartoituksessa voimme yhdessä tunnistaa roboteille parhaiten soveltuvat rutiinitehtävät. Ohjelmistorobotiikka on kiehtonut minua jo opiskeluajoista lähtien. Tein Pro gradu -tutkielman aiheesta: Ohjelmistorobotiikan hankintaprosessi.

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA SOITA MIKAELILLE
Share by: