maalisk. 27, 2023
Top talent of Rajobit Academy: Oona Turunen

Tässä blogisarjassa tutustut Rajobit akatemialaisten uratarinoihin.

Oona kannustaa kouluttautumaan RPA-kehittäjäksi:

"Tällaisia tilaisuuksia on harvoin tarjolla."

Oona Turunen, RPA Developer Rajobit Oy

"Parasta työssäni on monipuolisuus ja se, kun näkee, että valmis robotti tuottaa hyötyjä asiakkaalle ja poistaa manuaalista työtä.

Ohjelmistorobotiikka on alana mielenkiintoinen, koska sillä on loputtomat mahdollisuudet auttaa ihmisiä ja tehostaa liiketoimintaa.


Rajobit Akatemia mahdollistaa kouluttautumisen RPA-ammattilaiseksi ja samalla se on myös hauskaa. Tällaisia tilaisuuksia on harvoin tarjolla!"


Oona Turunen, RPA Developer

Kuka olet?

Olen Oona ja toimin Rajobitillä Junior RPA-kehittäjänä. Olen luonteeltani iloinen ja huumorintajuinen. Tykkään oppia uusia asioita ja tutustua uusiin ihmisiin.


Perheeseeni kuuluu mies ja 2,5-vuotias poika.


Vapaa-ajallani vietän aikaa perheen ja kavereiden kanssa. Sen lisäksi harrastan liikuntaa ja talvisin moottorikelkkailua.

Maatalousalalta IT-tradenomiksi

Olen opiskellut ja työskennellyt aikaisemmin maatalousalalla, mutta sittemmin vaihtanut alaa. Opiskelin IT-tradenomiksi Lapin ammattikorkeakoulussa. Koulusta valmistumisen jälkeen tulin töihin Rajobitille.



Ennen Rajobit Akatemiaa olin käynyt koulussa yhden kurssin, joka koostui RPA-kehittämisestä. Lisäksi olin itsenäisesti opetellut robottien kehittämistä.

Mikä RPA:ssa houkuttelee?

Ohjelmistorobotiikka on alana mielenkiintoinen siksi, että sillä on loputtomat mahdollisuudet auttaa ihmisiä ja tehostaa liiketoimintaa. On mielenkiintoista nähdä, mihin kaikkeen ohjelmistorobotiikkaa voidaan käyttää sekä minkälaisia ongelmia ja hidasteita sillä voidaan liiketoiminnasta poistaa.


RPA-kehittämisessä kiehtoo sen monipuolisuus. RPA-kehitys sisältää varsinaisen kehitystyön lisäksi robottien suunnittelua, testausta ja käyttöönottoa. RPA-kehityksessä saa nähdä laajasti erilaisia käyttötapauksia ja pääsee kehittämään robotteja eri toimialoille.

Minun Rajobit Akatemia -polkuni

Tarinani alkaa siitä, kun olin valmistumassa koulusta ja etsin työpaikkoja. Rajobitin työpaikkailmoitus tuli vastaan ja kiinnostuin siitä. Se vaikutti todella hyvältä vaihtoehdolta, koska Rajobit Akatemian avulla pystyi kouluttautumaan tehtävään. Aloitin Akatemiassa elokuussa 2022.


Harjoitteluohjelma kesti kaksi kuukautta, jonka aikana opittiin paljon ohjelmistorobotiikasta ja RPA-kehittäjänä toimimisesta. Harjoitteluohjelman alussa opiskeltiin perusasioita ohjelmistorobotiikasta ja tehtiin erilaisia harjoitustehtäviä. Ohjelman lopuksi saimme harjoitusprojektin, joka vastasi oikeaa robottiprojektia. Sen avulla saatiin harjoitella koko robotin kehitysprosessi alusta loppuun.


Pidin harjoitteluohjelmasta ja Akatemia antoi hyvät valmiudet tulevaa RPA-kehittäjän uraa varten. Akatemian aikana opittiin paljon uusia asioita, mutta se oli samalla myös hauskaa.


Tykkäsin erilaisista harjoitteista mitä Akatemian aikana oli. RPA-kehityksen lisäksi saimme harjoitella muun muassa asiakaskohtaamisia.


Kannustan ehdottomasti hakemaan mukaan, jos RPA-kehittäminen kiinnostaa! Rajobit Akatemia mahdollistaa kouluttautumisen RPA-ammattilaiseksi ja juuri tällaisia tilaisuuksia on harvoin tarjolla. Akatemian aikana kannattaa olla avoimin mielin ja ottaa kaikki irti koulutusjaksosta.

Miksi juuri Rajobit?

Rajobit Akatemiasta olin saanut hyvän pohjan lähteä kehittämään omaa uraa RPA-kehittäjänä ja RPA tuntui omalta jutulta. Olen kokenut, että Rajobitillä on saanut todella hyvin apua ja tukea työhön, joten halusin ehdottomasti jatkaa RPA-kehittämistä Rajobitilla. Rajobitilla myös urakehitys mieleiseen suuntaan on mahdollista.


Rajobitissä houkutteli toki ohjelmistorobotit ja se, mitä kaikkea Rajobitilla tehdään. Akatemian aikana Rajobitillä ollessa huomasin myös, miten hyvä työilmapiiri meillä täällä on.


Koen myös etätyömahdollisuuden erittäin hyvänä. On hienoa, että Rajobitillä on hoidettu kaikki niin, että työtä on mahdollista tehdä etänä ja se on mielekästä. Lisäksi etätyömahdollisuus säästää paljon sitä aikaa, mikä normaalisti kuluisi työpaikalle kulkemiseen.


Rajobitilta löytyy hyvät työkaverit ja loistava työyhteisö. Täällä ei tarvitse ikinä jäädä yksin eteen tulleiden haasteiden kanssa, vaan aina saa apua. Rajobitilla työntekijöitä kohdellaan hyvin ja arvostetaan kovasti. Lisäksi Rajobit tarjoaa hyvät työsuhde-edut työntekijöille.

Tyypillinen RPA-kehittäjän työpäivä

Tyypillisesti työpäiväni alkaa sillä, että tarkistan sähköpostin ja suunnittelen päivän työlistan. Aamulla meillä on oman tiimin yhteinen aamupalaveri, jossa käydään läpi mitä jokainen aikoo tehdä tänään ja tarvitseeko apua jossain asiassa. Sen jälkeen päiväni kuluu yleensä robottien kehitystyössä ja välillä on asiakaspalavereja, joissa käydään asiakkaan kanssa läpi valmis robotti tai suunnitellaan uusia robotteja.

Parasta RPA-kehittämisessä on auttaa asiakasta

Parasta työssäni on se, kun näkee, että valmis robotti tuottaa hyötyjä asiakkaalle ja poistaa manuaalista työtä. Lisäksi opin työssäni jatkuvasti uusia asioita ja se on itselleni mielekästä.


Työ on myös monipuolista ja joustavaa. Työn joustavuus parantaa yleisesti työssäjaksamista. Lisäksi itselleni on tärkeää, että työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on tässä työssä helppoa.

Jatka lukemista

Tuomas Tornion tarina.

Heidi Liljan tarina.

Rajobit Akatemia

Mikä?

  • Harjoitteluohjelma RPA-kehittämisen uusille lahjakkuuksille
  • Opiskelusisältö on käytännönläheinen

ihmiset?

  • Pääset osaksi kehitystiimiämme 
  • Mentoreina kokeneet RPA-kehittäjämme
  • Mahdollisuus oppia ja syventää osaamista jatkuvasti

AIKATAULUT?

  • Seuraa sosiaalisen median kanaviamme. Ilmoitamme siellä, kun uusi Junior Developer -haku käynnistyy.
  • Akatemian kesto on 2 kk, jonka jälkeen oppimisprosessi jatkuu mentoreiden opastuksella oikeilla asiakastapauksilla.

Change the world with us!

Katso avoimet paikat ja tutustu urasivuihimme täältä.

Share by: